Hevonpellon tila

 

Olen asunut aiemminkin maalla useampaan otteeseen, joten mitenkään uusi asia ei minulle maaseudulla asuminen ole. Kun tapasin nykyisen mieheni, asuin jo maalla. Yhdessä asuimme kuitenkin aluksi Helsingin Paloheinässä. Minä en vaan oikein tottunut. Liikenteen meteli häiritsi, vaikka moni pitääkin Paloheinää ihan kivana asuinseutuna. Mieheni ei meinanut saada minua pois mökiltämme syksyllä. Olen toki asunut esimerkiksi Helsingissä useammassakin paikassa aiemmin eli mikään totaalimaalainen en ole ollut. Muutimme seuraavaksi Sipoon Nikkilään kivaan taloon, mutta sekään ei ollut tarpeeksi rauhallista seutua minulle.

Kävin sisareni kanssa eräässä asuntonäytössä, mutta kyseinen pientila ei ollut meille sopiva. Tuttu välittäjä Aktialta kyseli kuitenkin tarpeistamme (hyvän välittäjän merkki) ja kun sitten mielenkiintoinen kohde tuli vastaan, soitti hän miehelleni. Hevonpellon tila ei ollut julkisessa myynnissä, koska omistaja asuu naapurissa ja hän halusi rauhassa katsoa kenelle tilan myy. Toivottavasti häntä ei kaduta, että meille myi. Ylipäätään maatiloja täällä Sipoossa on hyvin harvoin tarjolla. Jos niitä on, niissä on jotain puutteita tai ne maksavat yli miljoonan.

Se ei ollut rakkautta ensi näkemällä enkä nyt puhu parisuhteestani. Taisi olla niin, että mieheni innostui Hevonpellosta enemmän kuin minä. Talo oli hyvässä kunnossa, mutta moni asia oli hyvin seiskytlukulaista ja iso remontti oli edessä. Taloa remontoimme todella paljon. Öljylämmitys on muuttunut vesikiertoiseksi ilmavesipumpulla toimivaksi (hyvä systeemi), sähköt ja putket on uusittu ja tietysti myös keittiö, kylppärit ja pinnat. Ruokasalin ja olohuoneen kokolattiamaton alta löytyi hyvässä kunnossa oleva puulattia.

Silti talossa on vielä rempattavaa. Meillä on jäänyt listoja laittamatta ja etenkin yläkertaan menevä portaikko on kunnostamatta ja todella kaamea. Syy tähän blogiin on myös osittain se, että tahdon saada meille paineita laittaa nuo repsottavat paikat kuntoon. Olemme asuneet täällä jo vuoden 2013 alusta, mutta tila ostettiin jo aiemmin. Olisihan tässä ollut aikaa hoitaa nämäkin asiat…

Tila on kooltaan 3,6 hehtaaria. Tilalla on peltoa ja pieni metsäkaitale. Täällä on huonokuntoinen ulkorakennus, jonka kunnostamisesta haaveilen (ehkä eläkkeellä?). Iso navetta/talli-rakennus on hyväkuntoinen. Rakennuksessa on eläimien tilat, varastoja ja pieni talliputiikkimme. Tallinylisillä on hyvä tila säilöä heinäpaaleja ja pitää kaikenlaisia tapahtumia. Viljelemme itse omat heinämme eläimille. Kauppaan on matkaa 9 kilometriä ja lähimmälle linja-autopysäkillekin on matkaa yli 3 km (vai olikohan se 4 km?). Silti tämä on linnuntietä alle 40 km Helsingin kauppatorilta.

Itse talo on valkoinen. Kerron talosta jossain välissä lisää. Talo on rakennettu 1930-luvulla, vaikka papereissa lukee 1944. Meillä on aiemman asukkaan päiväkirjoista taloa koskevat sivut käytössämme ja sieltä on löytynyt tämäkin tieto. Talossa on hauskat ikkunat (etenkin olohuoneessa ja ruokasalissa), joissa ruutua riittää.

Mutta palaanpa taloon tarkemmin toiste.

Jätä kommentti